ru uk

Золото і гроші

Золото на століття? Вся правда про золото!

Підписатися на оновлення:rss2email

Підписатися на оновлення:feed

Прогноз курсу золота

Інформація про очикувану вартість золота в найближчому майбутньому

Увага: прогнози курсу золота від будь-яких експертів далеко не завжди збуваються навіть приблизно

Прогнози вартості золота на 2014-2015 рік

Ціни на золото дивно стабільні, незважаючи на наявність обвалу цін на нафту, спаду на фондовому ринку, кризи євро і 8-річного максимуму індексу споживчої довіри в США.

Враховуючи збільшену нестабільність, курс золота залишається дивно стабільним навіть відносно євро, йдеться в коментарі Deutsche Bank. Учасники ринку, здається, не хочуть використовувати золото як засіб заощадження на випадок суверенного дефолту або розпаду Єврозони.

Враховуючи нещодавню невдалу спробу подолання рівня опору, ми підтверджуємо свій 100-денний прогноз курсу, — заявили експерти банку Scotia Mocatta's.

Як і всі сировинні ресурси, золото може бути волатильним, заявив Майкл Тернер, керуючий 435-мільйонним фондом Aberdeen Multi-Asset fund. Однак у довгостроковій перспективі золото може бути корисним інструментом диверсифікації, особливо в період нестабільності на ринку.

Прогноз курсу золота за даними: bullionvault.com

12.12.2014


Курсу золота знову пророкують падіння

У зв'язку зі зниженням попиту як з боку інвесторів, так і споживачів в компанії JP Morgan понизили прогноз ціни на золото і срібло на 2015 рік. У компанії знизили прогноз на 2014 рік на 2% до 1275 доларів за унцію, оскільки вищевказані фактори не виправдовували очікувань протягом усього цього року. Незважаючи на вересневе збільшення сезонного попиту з боку ринків Азії після падіння ціни, основні тенденції залишилися незмінними, заявили в компанії.

Попит з боку споживачів з Азії, який є основним фактором підтримки, неодноразово демонстрував сильну залежність від ціни. Зокрема, спостерігається явне небажання продовжувати покупки при ціні вище 1260 доларів, уточнюють представники компанії. При цьому як азіатські, так і європейські інвестори майже не брали участь в торгах більшу частину року.

У банку так само переглянули прогноз на 2015 рік, знизивши його до 1220 доларів за унцію, посилаючись на зниження інфляції, підвищення облікових ставок і посилення долара.

Прогноз для курсу золота 2015 за даними: bulliondesk.com

06.11.2014


Експерти очікують зниження курсу золота

Золото продовжує падати. Дорогоцінні метали стали черговою жертвою зміцнення долара. Трейдери продовжують позбавлятися золота по мірі появи нових сигналів про зміцнення економіки США. В четвер в Goldman Sachs підтвердили свій прогноз про падіння курсу золота до 1050 доларів за унцію в плині наступних 12 місяців.

Прогноз для курсу золота 2014-2015 рік за даними: fxempire.com

06.10.2014


Експерти Barclays знижують прогноз курсу золота

Експерти Barclays знизили свій прогноз курсу золота на останній квартал цього року до 1220 доларів за унцію. Що стосується середньої ціни на 2014 рік, то в компанії очікують, що вона складе 1270 доларів за унцію. У 2015 році в компанії Barclays очікують середню ціну на рівні 1180 доларів за унцію. Наш прогноз зниження курсу золота пов'язаний з ростом облікових ставок і зміцненням курсу долара. Зростання облікових ставок і зростання курсу золота це лобовій вітер, який здолає будь сезонне зростання попиту цього року — заявив аналітик Barclays Суки Купер.

Прогноз для курсу золота на кінець 2014 року і 2015 рік щодо даними: goldinvestingnews.com

17.09.2014


Найгірші часи для золота після розпродажів минулого року вже позаду

Представники Bank of America Merrill Lynch переглянули свої прогнози цін на золото на цей рік, припускаючи, що гірші часи для золота після розпродажів минулого року вже позаду. За даними Bank of America, ціни 2014 вже стабілізувалися. Попит з боку інвесторів знизився, однак залишається стійкий попит з боку ринків. Таким чином, хоча інвестори і вкладають менше, але обсяг покупок таких країн як Китай та Індія цілком достатній, для того, щоб викупити як золото пропоноване золотодобувними компаніями, так і золото поставляється у вигляді брухту.

У компанії Bank of America вважають, що фізичний попит на ринках, що розвиваються буде продовжувати чинити тиск в середньостроковій перспективі, у міру того, як країни будуть ставати багатшими, припускаючи, що найгірші часи для ринку золота вже позаду.

Новий прогноз припускає, що в третьому кварталі середня ціна складе 1300 доларів за унцію, і 1350 в кожному з наступних двох кварталів. Зараз, однак, в компанії відзначають, що нормалізація глобальної макроекономіки продовжуватиме чинити тиск на золото.

Прогноз для курсу золота на другу половину 2014 року по даним: scrapregister.com

05.08.2014


Геополітична напруга підтримує ціни на золото на високому рівні

Геополітична напруга сприяє зростанню курсу золота, який з початку року виріс на 10%. Однак деякі аналітики, очікують зниження по мірі вирішення конфліктів на близькому сході і в Україні, а так само зміцнення економіки США.

Курс золота стабільно перевищує рівень в 1300 доларів за тройську унцію і трейдери відзначають, що рівень попиту достатній для утримання ціни вище зазначеного рівня.

Однак в Deutsche Bank очікують, що курс золота повернеться до рівня 1200 доларів за унцію, досягнутого в кінці 2013 року. На нашу думку цьому сприятиме зростання реальних доходів США і зниження премії за ризик по акціях. Ми вважаємо, що ймовірність цих подій дуже висока в умовах позитивних факторів росту в США.

Крістофер Луни, аналітик Barclays Capital, підтримав цю точку зору, помітивши, що довготривалі тенденції залишилися незмінними. Коли геополітична напруга спаде, ми очікуємо, що золото повернеться до свого спадаючому тренду. Ми залишаємо незмінним свій прогноз на 2014 рік на рівні 1250 доларів за унцію. Фактично, курс золота вище 1300 доларів за унцію являє собою гарну можливість для продажу, оскільки основні тенденції працюють проти золота.

Прогноз для курсу золота на 2014 рік за даними: zewya

23.07.2014


Більшість учасників опитування пророкують зростання курсу золота на наступному тижні

Переважна більшість учасників опитування Kitco News Gold Survey очікують підвищення ціни на золото на наступному тижні. Очікується, що жовтий метал продовжить зростання не зменшуючи обертів, набрані на цьому тижні.

З 37 учасників 26 дали свій прогноз на цьому тижні. З тих, хто відповів, 18 очікують підвищення, шість — зниження і двоє пророкують відсутність істотних змін. В опитуванні брали участь дилери, представники інвестиційних банків, ф'ючерсні трейдери і технічні аналітики.

Ті учасники, які не очікують істотних змін на наступному тижні, вважають, що ціна на золото підніметься, але після деякої паузи.

Минулого тижня, учасники опитування так само передбачали зростання. На поточному тижні курс золота зріс на 42 долара.

Прогноз для курсу долара для 2014 року по даним: Forbes

20.06.2014


Вибори в Україні визначать курс золота

Ті, хто стежить за динамікою ринку золота, сподіваються, що результати виборів в Україні в неділю, а так само, можливо, в червні, посприяють виходу ціни з вузького діапазону, який спостерігається з кінця березня.

Результати опитування, проведеного Kitco, дали неоднозначний результат. З 33 учасників 22 відповіли вже на цьому тижні. З них дев'ять очікують, що курс виросте, сім очікують падіння і шестеро респондентів не очікують істотних змін. В опитуванні брали участь найбільші дилери, інвестиційні банки, торговці ф'ючерсами і технічні аналітики.

Курс золота залишався в межах вузького діапазону 1280-1315 доларів. Однак, після українських виборів у неділю золото може отримати необхідний каталізатор у вигляді новин для виходу з цього діапазону.

Прогноз для курсу золота літо 2014 року по даним: Forbs

23.05.2014


Зростання цін на золото може визначатися попитом з боку Індії

Японський торговий дім Mitsubishi Corporation вказав у звіті виданому сьогодні, що вони зберігають нейтрально-ведмежий прогноз для золота в другому кварталі цього року, незважаючи на явне зростання вартості в першому кварталі.

Враховуючи зростання ціни на золото в першому кварталі, ми підвищуємо наш прогноз на золото 2014 на 20 $ до 1265 $, однак, ми залишаємося на своїх позиціях щодо нейтрального або спадаючого тренда для золота до кінця цього року. Ми очікуємо, що в другому кварталі середня ціна на золото складе 1300$ — написав аналітик Джонатон Батлер.

В останні місяці, завдяки низьким цінам, суттєво зріс попит на поставки фізичного золота в такі країни як Китай та Індія. Це, а так само сезонні покупки напередодні китайського нового року, сприяли нещодавньому зростанню цін на золото.

Прогноз для курсу золота до кінця 2014 року за даними: fastmarkets.com

10.04.2014


Зростання золота в найближчій перспективі, однак падіння в довгостроковій

У банку Barclays переглянули прогноз ціни на золото на 2014 рік, підвищивши його з 1205 $ до 1250 $ за унцію, посилаючись на зростання попиту з боку Китаю. У другому кварталі прогнозується ціна на золото на рівні 1250 $.

Однак, у банку зберігають очікування ведмежого тренда, вказуючи на недавнє зниження ціни. Найбільший тиск на курс золота, швидше за все, будуть робити зростання акцій і облігацій казначейства США і середньостроковий зростання курсу долара.

Прогноз для курсу золота на 2014 рік за даними: Barclays

28.03.2014


Morgan Stanley знизив прогноз курсу золота

Morgan Stanley знизив прогноз ціни на золото на 2014 рік у понеділок, посилаючись на згортання програми стимулювання ФРС, а також збільшення тиску на інвестиційні банки з боку регулюючих органів.

Незважаючи на падіння ціни на золото, імпорт золота до Індії залишається низьким, на відміну від великого попиту з боку Китаю, зазначають в Morgan Stanley. Зниження курсу золота, викликане значними розпродажами в 2013, було пом'якшено великим споживчим попитом. Враховуючи значне зростання витрат на видобуток, подальше зниження цін стане великою проблемою для золотодобувних компаній.

В Morgan Stanley знизили прогноз середньої вартості золота в 2014 році на 11.6% до 1160 дол/унцію, а також середню ціну на 2015 рік на 12.5% ​​до 1138 доларів за тройську унцію.

Прогноз для курсу золота на 2014 рік за даними: Indiatimes

10.03.2014


Наше ставлення до золота дійсно набагато покращився

Банк UBS збільшив прогноз ціни на золото з 1180 до 1280 $ доларів за унцію, зазначивши, що це лише відображає швидке зміна цін і настроїв на ринку, заявив Едель Талі, ринковий стратег UBS.

Золото вже не сприймається так негативно. Ставлення до золота покращилися, але враховуючи те, що ціни на золото підвищилися на 9% в 2014, в UBS сумніваються, що тактичні трейдери можуть отримати прибуток, сказав Едель Талі.

Наше ставлення до золота дійсно набагато покращився якщо порівнювати становище з 2013 роком, проте все ще присутня велика кількість негативних тенденцій. Ми розглядаємо ціни нижчі 1280 $ як можливість для його покупки, додала вона.

UBS раніше збільшив свій тримісячний прогноз для золота з 1100 $ до 1350 $. Якщо Індія скасує своє правило реекспорту 80/20 для золота, то ціни могли досягти 1400 $, додала Талі.

Хоча ми вважаємо, що за золото не варто платити більше 1400 $, ціна нижче 1200 $ представляються нам заниженою. Таким чином ми очікуємо підвищення цін, проте не вище зазначеного діапазону.

Прогноз для курсу золота на 2014 рік за даними: scrapregister.com

21.02.2014


Ринок золота представляється набагато більш збалансованим

Після істотного падіння ринок золота представляється набагато краще збалансованим порівняно з минулим роком. Незважаючи на хвилю продажів, ті фактори, які підтримували ринок золота ще до фінансової кризи, все ще присутні, наприклад, попит з боку Азії, який продемонстрував стійкість а, в багатьох випадках, навіть приніс сюрпризи.

Крім того, ми вважаємо, що ціни на золото вже відреагували на згортання федеральної програми. І лише дуже істотні фактори зможуть призвести до таких же змін, як в 2013 році. Малоймовірно, що вплив зростання грошової маси і глобального кількісного пом'якшення на фінансові ринки зникне, тому, ми вважаємо, що не варто очікувати повернення до рівня цін 2008 року.

Крім того, за даними Thomson Reuters GFMS повні витрати на отримання золота становлять понад $1200 доларів за унцію. І ми вважаємо, що більш низькі ціни протягом тривалого часу не протримаються, якщо тільки не будуть винайдені нові способи видобутку чи знайдені нові родовища, проте обидва варіант малоймовірні.

Прогноз для курсу золота на 2014 рік за даними: World Gold Council

10.02.2014


Наскільки сильно впаде золото в 2014-му році?

Прогнози від провідних фінансових організацій.

Bank of America Merill Lynch: 1150$ (-18,6%)

Barclays: 1205$ (-14,7%)

Deutsche Bank: 1141$ (-19,2%)

HSBC: 1292$ (-8,6%)

J.P. Morgan: 1263$ (-10,6%)

UBS: 1200$ (-15,1%)

У середньому: 1209 $ (-14,5%) по відношенню до середньої ціни на золото 1413 $ за унцію в 2013-му році.

Серед ключових причин падіння ціни на золото аналітики називають — відсутність інтересу з боку інвесторів, зміцнення світової економіки, згортання програми купівлі цінних паперів з боку ФРС і відсутність істотної інфляції.

Прогноз для курсу золота на 2014 рік за даними: marketwatch.com

15.01.2014


Чергове зниження прогнозу курсу золота

Deutsche Bank на 14.7% знизив прогноз ціни на золото на 2014 року до 1141 $ за унцію, і на 17% на 2015 до 1100 $ за унцію, відповідно.

Ми очікуємо, що ціна на золото ціни продовжать знижуватися внаслідок політики, що проводиться ФРС, зміцнення долара США, зростання реальних процентних ставок і подальшого зниження премії за ризик по акціях в США, — заявили представники банку. Однак, збільшення світових продажів автомобілів має підтримати попит на метали платинової групи з боку промисловості.

Прогноз для курсу золота на 2014-2015 рік за матеріалами: indiatimes.com

14.01.2014


Сайт dragmet.com.ua є винятково інформаційним і ми не займаємося продажем або купівлею золота та інших дорогоцінних металів.

Київ, Україна © 2008-2016 dragmet.com.ua