ru uk

Золото і гроші

Золото на століття? Вся правда про золото!

Підписатися на оновлення:rss2email

Підписатися на оновлення:feed

Прогноз курсу золота

Інформація про очикувану вартість золота в найближчому майбутньому

Увага: прогнози курсу золота від будь-яких експертів далеко не завжди збуваються навіть приблизно

Прогнози вартості золота на 2013-2014 рік

Огляд прогнозів ціни золота на 2014 рік від зарубіжних експертів

Canaccord Genuity

Наступного дня після рішення ФРС про згортання програми кількісного пом'якшення, у виданні Financial Post процитували Мартіна Роберджа з Canaccord Genuity, який звернув увагу на факт, що цей рік — перший рік з 1997, коли золото впало більш ніж на 10%. Робердж зазначив, що в інші роки, коли вартість золото так само помітно падала, в наступний рік ціна на золото була стабільною. Важливо, щоб падіння завершилося протягом першого півріччя, зазначив Робердж.

UBS Investment Research

Трохи раніше в UBS Investment Resarch заявили, що, враховуючи наявність невеликого числа позитивних стимулів, малоймовірно, що золото повернеться на попередні позиції. Відповідно, в компанії знизили прогнозовану середню ціну на золото на 2014 року з 1 325 $ за унцію до 1 200 $. Із закінченням 2013 року, і настанням нового року, інвестори швидше за все будуть відмовлятися від таких інструментів заощадження як золото на користь інших активів. Золото це вже не актуально і інвестори, ймовірно, будуть активно шукати інші варіанти вкладень своїх коштів для отримання прибутку, заявили аналітики UBS.

Bank of America

У компанії Bank of America були трохи більш прихильні до золота, передбачивши 15 грудня що золото середня ціна на золото в 2014 складе 1294 $ за унцію, зростаючи від 1250 $ в першому кварталі до 1350 $ в четвертому. Представники банку, однак, попереджають, що можуть статися нові падіння, якщо американський центральний банк посилить монетарну політику, піднявши процентні ставки. Це може привести до падіння курсу золота до 1100 $.

Morgan Stanley

В Morgan Stanley в жовтні прогнозували, що золото розширить продовжить втрачати у вартості в 2014 на тлі очікувань подальшої згортанні американської програми стимулювання. Прогноз цього банку — середня ціна на золото 1313 $ за унцію в наступному році.

Голдман Сакс

Після пророкувань падіння в жовтні, сьогодні, 19 грудня, в Голдман Сакс заявили, що падіння золота продовжиться. Золото, тепер, імовірно, впаде ще нижче в 2014, сказав Джефрі Керрі, голова відділу по сировинних ресурсів в інтерв'ю Блумберг. У цьому банку самий песимістичний настрій по відношенню до золота. Так 20 листопада, представники банку заявили, що до кінця 2014 року золото впаде до 1050 $.

Прогноз для курсу золота на 2014 рік за матеріалами: goldinvestingnews.com

19.12.2013


Золото впаде на 15% в 2014 році

Ціни на золото, ймовірно, знизяться, як мінімум, на 15% у наступному році незважаючи на прискорення економічного зростання в США, в Goldman Sachs Group Inc також прогнозують зниження вартості залізної руди, сої та міді.

Найбільш високі ризики для залізної руди внаслідок збільшення поставок, вказується у вчорашньому звіті аналітиків оцінили 10 кращих вкладень ринку на наступний рік. Зниження ціни найсильніше буде помітно в 2014. Аналітики прогнозують, що ціни на золото, мідь і сою знизяться до мінімальних значень з 2010 року.

Прогноз курсу для золота на 2014 рік за матеріалами: dubaichronicle.com

21.11.2013


Золото потрібно однозначно продавати

Золото продовжить падати в ціні в 2014 через очікуване згортання програми стимулювання на тлі відновлення економіки США. Цей прогноз узгоджується з прогнозами Goldman Sachs Group Inc і Credit Suisse Group AG.

Ми рекомендуємо уникати золота на цій стадії циклу, заявив у сьогоднішньому відео-інтерв'ю аналітик з Мельбурна, Джоель Крейн. У своєму квартальному звіті від 7 жовтня компанія Morgan Stanley прогнозує падіння від 1420 доларів за унцію цього року до 1313 доларів за унцію в 2014 - му році. Золото продовжує падати разом з іншими інвестиційними інструментами на тлі суперечок американських законодавців з приводу бюджету і його максимального дефіциту. Золото потрібно однозначно продавати на протязі всього наступного року, оскільки США продовжить відновлюватися, після розв'язання кризи, заявив на цьому тижні Джефрі Керрі, голова відділу сировинних ресурсів. Політична криза в Вашингтоні — це фарс, вважають в Marex Spectron Group. Аналітики Morgan Stanley очікують, що золото падатиме аж до 2018 - го року.

Курс золота, який склав в середньому 1453 доларів за унцію в 2013, рухається до першого середньорічного падіння за 13 років після пониження на 22%. Ціна впала до найнижчої позначки за останні 34-місяці до рівня в 1180 доларів у червні на очікуваннях, що ФРС уріже витрати в $85 мільярдів на місяць на купівлю облігації.

Прогноз курсу для золота на 2013-2014-2018 рік за матеріалами: Блумберг

10.10.2013


Золото продовжить падіння

Незважаючи на недавнє зростання, дорогоцінні метали, мабуть, втратять ще близько 17% в ціні до кінця 2013 - го року на тлі побоювань, що ФРС почне згортати свою програму стимулювання. Припинення програми стимулювання завдасть важкого удару по золоту, яке ще недавно користувалося великим попитом з боку інвесторів, які купували його для хеджування інфляційних ризиків м'якої грошово-кредитної політики.

Прогноз курсу для золота на 2013 рік за матеріалами: investing.com

27.08.2013


Ціни на золото занижені

Ціни на золото занижені і протягом реструктуризації ринку повинні підвищиться, заявив Метью Тернер, аналітик банку Macquarie по дорогоцінним металам.

В інтерв'ю Тернер заявив, що золотий ринок відчуває значні коливання у зв'язку з черговою зміною відносини до золота, яке знову сприймається як матеріал для ювелірної промисловості, а не інвестиційний інструмент.

Це — величезна зміна для ринку і на пошуки рівноважного значення ціни потрібно багато часу — сказав він.

4 березня, банк випустив звіт, згідно з яким очікувалося, що ціна на золото досягне 1250 $ за унцію до 2014. Тернер заявив, що тепер, коли їх прогноз представляється дуже м'яким, в порівнянні з тим, що відбулося насправді, а саме тим, що до другого кварталу золото впало більш ніж на 25%, досягши рівня в 1192 $.

Масові продажі змусили банк переоцінити свій прогноз у звіті, опублікованому 1 липня. Згідно з цим звітом, незважаючи на те, що є потенціал для подальшого короткострокового падіння, Macquarie очікує, що ціни на золото складуть 1467 $ в середньому за рік і 1 370 $ до кінця 2013 в. З урахуванням нейтральної перспективи попиту та пропозиції в банку очікують, що ціни залишаться достатньо стійкими протягом наступних п'яти років з середньою вартістю 1473 $ в 2018. Гірша динаміка цін на золота за квартал принаймні за 103 роки призвела до зниження попиту на золото, навіть привівши до того, що чекати падіння стали ті, хто чекав зростання в довгостроковій перспективі.

Тернер заявив, що є багато факторів, які повинні допомогти підтримати ціну на золото на поточному рівні, і найбільший — попит на фізичне золото, особливо з боку ювелірної галузі.

Прогноз курсу для золота на 2013 рік за матеріалами: Forbes

10.07.2013


У Societe Generale знову знизили прогноз ціни на золото

Стратегічні аналітики по сировинних ресурсів Societe Generale очікують, що золото досягне рівня 1200 доларів до четвертого кварталу 2013, 1150 доларів в 2014 р. і 800 доларів в 2018. Аналітики пояснюють своє рішення понизити прогноз ціни на золото тим, що ціна вже досягла рівня в 1375 доларів за унцію в квітні.

Аналітики також вважають, що масові продажі золота прискорять вихід інвесторів із золотих фондів. З квітня продаж золота фондами склали в середньому 110 тонн на місяць. Очікується, що продажі продовжаться і ця тенденція, ймовірно, перевищить підвищений попит на ювелірні вироби, злитки і монети. Тому прогнози і були переглянуті в бік зниження до 1200 доларів за унцію в 4-му кварталі 2013-го року. Ми є свідками міхура курсу золота.

Інвестори посприяли тому, що ціни на золото різко зросли за останні 10 років, причому за останні п'ять років ціни в основному росли завдяки побоюванням, що агресивна політика кількісного пом'якшення від центробанків призведе до дуже високої інфляції. Однак, інфляція досі залишається низькою. Зараз аналітики спостерігають економічні умови, які свідчать про закінчення програми кількісного пом'якшення ФРС США і очікують, що долар буде посилюватися в середньостроковій перспективі.

Прогноз курсу золота на 2013-2018 рік за матеріалами: Dubai Сhronicle

14.06.2013


Наростання песимізму по відношенню до золота

Золото має гіршу 12-місячну перспективу серед ключових сировинних ресурсів і може продовжити падіння в найближчі місяці, свідчить огляд Credit Suisse.

Опитування, опубліковане вчора, заснований на результатах опитування приблизно 185 клієнтів Credit Suisse, показав, що 60% інвесторів вважають золото товаром з гіршим прогнозом порівняно з міддю, сирою нафтою і зерном. Більше половини респондентів очікує, що золото буде коштувати нижче 1 400 $ за унцію через рік, у порівнянні з поточними 1 465 $ за унцію.

Аналітики Credit Suisse дають ще більш радикальні прогнози. Глава з глобальних досліджень сировинних ресурсів Рик Деверел, прогнозує, що ціна може впасти навіть нижче 1 000 $ протягом п'яти років: Наступний важливий рівень буде близько 1 350 $ за унцію. Я очікую, що золото швидко досягне цього рівня, я не здивуюся, якщо це буде в наступні кілька тижнів. Приблизно через рік я очікую, що ціна буде починатися з 11 і через п'ять років цілком можливо опуститься нижче 1 000 $ за унцію, сказав він.

Прогноз курсу золота на 2013 рік за матеріалами: Financial News

17.05.2013


Goldman Sachs радить продавати золото

Вперше з липня 2011 ціна на золото впала нижче 1500 доларів за унцію. Ціна на золото впала більш ніж на 5% у п'ятницю. Зараз золото на 23% дешевше порівняно з піком у 1920 доларів унцію, що спостерігався в вересні 2011. Інституційні інвестори позбавляються від золота, побоюючись, розпродажів з боку центральних банків, а також з огляду на те, що деякі впливові інвестиційні банки рекомендують клієнтам продавати золото.

Минулого тижня Goldman Sachs дав своїм клієнтам рекомендацію продавати золото. Враховуючи наявність млявих змін у ціні на золото, які спостерігалися останнім часом, а також очікування наших економістів з приводу прискорення зростання американської економіки, ми знову знижуємо наш прогноз ціни на золото, — зазначено в рекомендації Goldman Sachs, розісланій клієнтам 10 квітня. Наш новий прогноз — подальше зниження і досягнення на кінець року рівня в 1450 доларів за унцію в 2013 і 1270 доларів за унцію в 2014.

UBS головний аналітик по сировинним ресурсам Том Прайс заявив, що падіння цін на золото свідчить про те, що хвилювання з приводу американської та європейської економіці вляглися. Зменшуються побоювання з приводу здоров'я економіки та економічного зростання і, що найбільш важливо для золота, — інфляції. Немає ніякої реальної проблеми інфляції, яка була основною причиною зростання ціни на золото. — Заявив він. В основному ситуація несприятлива тільки для золота, промислові метали користуються попитом. Том Прайс заявив також, що ціни на золото можуть впасти до $1100 доларів за унцію в 2018. Однак, не панікуйте, це — тільки гірший варіант розвитку подій, і буде деяка короткострокова підтримка, залежна від подальшого розвитку невпевненості з приводу Європи, сказав він. Іншим фактором, який може підтримати золото в найближчій перспективі, є вибір невдалого часу для програми кількісного ослаблення, яка підтримує зростання в США. Наша довгострокова ціна за золото відповідає зниженню аж до вартості видобутку.

Прогноз курсу золота на 2013-2018 рік за даними: ABC NEWS

15.04.2013


HSBC знизив свій прогноз ціни на золото на поточний і наступний рік

У банку HSBC знизили прогноз ціни на золото на поточний і наступний рік, враховуючи ослаблення золота внаслідок очікувань того, що Федеральна резервна систем США обмежить програму кількісного пом'якшення (QE).

У банку скоротили прогноз ціни на золото на 2013 року з 1760 $ до 1 700 $ за унцію і з 1775 $ до 1720 $ за унцію на 2014 рік.

У HSBC, однак, заявили, що збережеться загальна зростаюча тенденція і курс буде підтримуватися програмами, спрямованими на стимулювання розвитку економіки, включаючи QE, і зростанням інфляційних ризиків.

Очікується відновлення і зростання курсу на золото протягом поточного року.

Ми очікуємо, що в 2013 - му році політика стимулювання, посилення валютних війн, і геополітичні напружені відносини призведуть до зростання ціни на золото до 1 800$ за унцію. — Заявив аналітик HSBC Джеймс Стіл.

Зростаючі очікування інфляції повинні підтримати золото.

Падіння ціни на золото нижче 1600 $ за унцію може привести до збільшення попиту з боку ювелірної промисловості, а також попиту на інвестиційні монети і злитки, заявили в HSBC.

Прогноз зростання курсу золота на 2013-2014 рік за матеріалами: The Economic Times

18.03.2013


Золото досягне рівня в 5000 доларів за унцію — прогноз Пітера Шифа залишається незмінним

Пітер Шиф, головний керуючий і головний з питань глобальної стратегії в Euro Pacific Capital (який також відомий завдяки своїм прогнозам кризи 2008 - го року), ще в 2000 - му році, коли курс золота становив 300 доларів за унцію, дав прогноз про те, що ціна на золото досягне п'яти тисяч доларів за унцію. Нещодавно Пітер Шиф підтвердив свій прогноз, заявивши, що ціна золота може піднятися навіть вище 5000, в залежності від того як довго продовжуватиметься політика друкування грошей.

Багато будуть захоплені зненацька. Той, хто купує і має достатньо витримки, буде винагороджений. — Заявив він. Що стосується питання на мільярд доларів — КОЛИ? — то це питання є складним навіть для самого Шифа. Чи можливо що ціна досягне 5000 через пів року? Швидше за все ні. Однак через 2 роки — це більш ймовірно. Сумнівно, щоб це відбулося через 5 років, однак, якщо це займе так багато часу, то ціна підніметься ще вище.

Прогноз курсу золота на два роки за матеріалами: marketwatch.com

13.02.2013


1 760 доларів за унцію

HSBC, який раніше давав прогнози про те, що ціни на золото перевищать 2000 $ за унцію в другій половині 2012, тепер коригує свої прогнози на 2013-й. Банк знизив свій прогноз з 1850 $ до 1 760 $ за унцію. Очікується, що ціна буде коливатися в межах діапазону від 1575 $ до 1950 $. Таке зниження курсу могло б змусити деяких видобувачів скоротити поставки, але Джеймс Стіл, головний аналітик по дорогоцінним металам HSBC, заявив: Ціни на золото мали б впасти дуже сильно, щоб привести до якого-небудь реального скорочення промислового видобутку. Гірська промисловість достатньо стійка по відношенню до цін.

Незважаючи на скорочення прогнозу, в HSBC очікують, що ціни на золото продовжать зростання внаслідок сприятливого для зростання співвідношення попиту і пропозиції. У HSBC також очікують, що в Індії попит на золото відновиться, але малоймовірно, що повернеться до рівня 2011 року.

Золото приваблює багатьох як інфляційний хедж. Ринок золота має тенденцію випереджати інфляцію, що підтверджує реакція центральних банків. Навіть при тому, що на протязі декількох останніх років інфляція (долара) була достатньо низькою, курс золота помітно виріс, оскільки відомо точно, що центральні банки будуть продовжувати друкувати гроші, заявив Стіл.

Банк HSBC залишив незмінним свій прогноз ціни на золото в 2014-му році: 1775 $, додав прогноз 2015 року в 1675 $ за унцію, а також залишив без змін довгостроковий прогноз на рівні 1500 доларів за унцію.

Довгостроковий прогноз курсу золота за матеріалами: cnbc.com

16.01.2013


Сайт dragmet.com.ua є винятково інформаційним і ми не займаємося продажем або купівлею золота та інших дорогоцінних металів.

Київ, Україна © 2008-2016 dragmet.com.ua