ru uk

Золото і гроші

Золото на століття? Вся правда про золото!

Підписатися на оновлення:rss2email

Підписатися на оновлення:feed

Прогноз курсу долара за 2012-й рік

Прогноз курсу долара на найближче майбутнє

Прогнози курсу долара на 2012-2013 рік

Українці масово здають долари

Упевнившись, що прогнози про можливу девальвацію гривні себе не виправдали, українці почали масово здавати в обмінні пункти припасені долари. За словами голови комітету із запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій Національного банку України Юрія Горшкова, протягом останніх трьох тижнів обсяги обміну іноземної валюти з боку населення зросли вдвічі. Люди зрозуміли, що ні в цьому році, ні в наступному не буде курсу 9, 10, 12, про що заявляли деякі так звані експерти, — сказав Ю. Горшков.

Представники комерційних банків теж говорять про великий приплив доларів. Ми відчуваємо, що останні два-три тижні переважає пропозиція іноземної валюти з боку населення порівняно з пропозицією гривні, — заявляє заступник голови банку Національний Кредит Василь Невмержицький. — Здача валюти перевищує попередні темпи в півтора-два рази. Суми при цьому дуже різні. Починаючи від стандартних 100 доларів і закінчуючи навіть сумами в 20-50 тисяч, а іноді і в 100 тисяч доларів.

За словами банкіра, в результаті активної здачі валюти на ринку починає виникати дефіцит гривні. Наближається кінець місяця, кварталу, півріччя і року, — пояснив В. Невмержицький. — І фінансові структури, і суб'єкти підприємницької діяльності будуть проводити операції по закриттю фінансового року, сплати податків до бюджету. І зараз, як з року в рік, виникне дефіцит не тільки готівковій, але й безготівкової гривні. Курс буде тільки зміцнюватися. Ми чекаємо діапазон 8,10-8,13 гривні за долар.

Прогноз курсу долара за даними: Економічні вісті

14.12.2012


Долар падає, але гривня падає швидше

Курс американської валюти знижується по відношенню до основних світових валют напередодні публікації протоколів засідання Федеральної резервної системи США. Увага інвесторів буде зосереджено на ознаках того, яким чином регулятор буде продовжувати монетарний курс після закінчення Операції Твіст. Якщо ФРС планує почати нові заходи стимулювання, долар подешевшає ще сильніше. Якщо ж ніяких подальших кроків не очікується, то валюта зміцниться. — Вважає валютний стратег Citi Стівен Інгландер, цитований агентством MarketWatch. Що стосується курсу долара по відношенню до української гривні, то недавно курс піднявся до 8.25 грн/дол, а експерти вважають, що скоро може бути і 8.1.

Прогноз курсу долара за даними: РИАНовости, Сьогодні

13.11.2012


А долар буде рости

Аналітики ринку Forex, яких агентство Bloomberg включає в число найбільш точних прогнозистів світу, очікують зростання курсу долара в 2013 році. Навіть незважаючи на реалізацію третього раунду кількісного пом'якшення QE3 в США.

Вважається, що масові вливання ліквідності в американську економіку призводять до знецінення нацвалюти, і перші два раунди QE були тому підтвердженням. Однак на цей раз 9 з 10 аналітиків, прогнози яких за останні 6 кварталів мали мінімальну похибку, впевнені в зворотному тенденції для долара.

Ні зусилля Федеральної резервної системи з підтримки економіки, ні так званий бюджетний обрив (різке припинення дії податкових пільг при одночасному скороченні державних витрат) не матимуть істотного негативного впливу на курс долара протягом наступного року, вважають експерти Wells Fargo & Co. і Westpac Banking Corp. У рейтингу Bloomberg ці банки ділять перше місце за точністю валютних прогнозів.

За підсумками QE1 доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США (євро, ієни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони), впав на 4,6%, QE2 - на 3,9%. За ці два раунди кількісного пом'якшення ФРС влила в банківську систему $2,3 трлн.

Але зараз експерти вважають, що попит на долар як основну резервну валюту світу переважить наслідки QE3. При цьому вони очікують зміцнення нацвалюти США ближче до початку 2013 року, тоді як IV квартал все ще може пройти під знаком росту євро.

Якщо економіка США продовжить випереджати за темпами зростання основних торговельних партнерів, то долару не буде завдано істотного збитку, — зазначив старший валютний аналітик Westpac в Сіднеї Шон Келоу. — Пом'якшення грошово-кредитної політики зробить негативний вливання на долар лише в короткостроковому періоді.

За оцінками експертів Westpac, до III кварталу 2013 року долар підніметься до $1,20 за євро в порівнянні з $1,3045 на кінець минулого тижня і з 78,67 до 80 ієн.

Wells Fargo очікує ослаблення долара до $1,31 за євро до кінця поточного року, а потім зростання до $1,24 в 2013 році.

Респонденти Bloomberg у середньому виходять з росту ВВП США на 2,2% в 2012 році і 2,1% в 2013 році, що збігається з оцінками Міжнародного валютного фонду.

Семеро з 10 опитаних Bloomberg експертів рекомендують інвесторам активніше вкладатися в активи ринків, що розвиваються, незважаючи на очікуване зростання курсу долара. У числі фаворитів — Росія, Індія і Мексика, тобто країни, які, на думку аналітиків, не будуть перешкоджати зміцненню своїх валют, щоб стримати інфляцію, не підвищуючи при цьому вартість кредитування.

Прогноз курсу долара за даними: Bloomberg

09.10.2012


Чергова валютна провокація?

Минулий тиждень видався для українців нервовим. Всьому провиною — коливання курсу долара. Але як говориться немає лиха без добра. Завдяки короткостроковій валютній паніці стало ясно, як вести себе в подібних ситуаціях в майбутньому. Тим більше — перед виборами валютні спекулянти заявлять про себе ще не раз.

Якщо згадати дії банків під час горезвісної паніки, то відразу впадає в очі той факт, що ціла низка фінансових установ, особливо тих, хто активно підігрівав валютний ажіотаж, продавали готівковий долар за завищеним курсом 8,25 - 8,3 грн, а от скуповували за свідомо заниженим курсом 8,1 - 8,14 грн. Така велика різниця між курсом продажу і покупки валюти показує: банки боялися купувати долари, оскільки добре розуміли — дорожчати зелений американець не буде. Це один з найпростіших сигналів для звичайного українця, який допомагає самостійно зробити висновок — чи буде рости курс долара далі чи це чергова валютна провокація. Ось, якщо б скупка валюти велася за курсом 8,25 грн. при продажу 8,3 грн, то це означало б, що девальвація гривні тільки починається, і процес лише набирає обертів.

Під час валютної паніки завжди з'являються надто песимістичні прогнози. У таких ситуаціях ніколи не варто вірити повідомленням на кшталт такий-то представник такого-банку заявив.... Ті ж банки, які спекулюють валютою, і надають подібні коментарі. Для них важливо лише одне — змусити українців турбуватися і купувати якнайбільше валюти. Оцінюйте всі висловлювання критично. Особливо, коли навколо валютного курсу згущуються фарби.

Існують і інші фактори, які можуть дозволити фізичним особам оцінити реальну ситуацію на валютному ринку. Так, на сайті НБУ щоденно оновлюється інформація про стан українського банківського ринку. Там же вказується реальний середній курс купівлі-продажу долара на міжбанківському валютному ринку. Якщо в пресі говорять про курс 8,2 грн. за долар, а на сайті Нацбанку мова йде про 8,09 грн, варто довіряти другому джерелу. Дані НБУ підраховуються автоматично і враховують всі валютні операції протягом дня по всіх банках.

Також для оцінки реального стану валютного ринку, важливо звертати увагу на залишок коштів у банківській системі. І цю інформацію можна знайти на сайті регулятора. Якщо залишок коштів зростає: піде тиск на курс гривні, і курс долара підніметься. Якщо обсяг залишків знижується — знижується і тиск на курс гривні.

Корисно відслідковувати і середні ставки по міжбанківських кредитах. Якщо ставки зменшуються — банки зможуть дешево взяти кредит і купити валюту. Тому, слід очікувати коливання валютного курсу. Якщо ставки за міжбанківськими кредитами зростають, значить брати гривню в борг і скуповувати валюту банкам невигідно.

Валютна паніка — відмінний час для валютних спекулянтів і українців, схильних до ризику. У такі моменти можна дійсно ризикнути і непогано заробити. Тільки пам'ятайте: чим більший дохід, тим більше і ризик. Наприклад, минулого тижня можна було більше заробити на спекуляціях з євро, а не з доларом. Оскільки на міжнародному ринку лихоманило курс євро по відношенню до долара.

Слід також нагадати, що курс долара знижується по відношенню до більшості світових валют, у тому числі в парі з євро він опустився до мінімуму за 4 місяці перед початком дводенного засідання Федеральної резервної системи (ФРС), повідомляє агентство Bloomberg. Інвестори чекають від ФРС нових заходів підтримки економіки США. Падінню курсу долара сприяє також заява рейтингового агентства Moody's про можливе зниження суверенного рейтингу США з максимально можливого рівня Aaa, якщо Конгрес не виробить конкретних заходів скорочення боргу протягом переговорів по бюджету в рамках законодавчої сесії 2013 року. Агентство підтримує негативний прогноз рейтингу США з серпня 2011 року.

Прогноз курсу долара по матеріалам: Bloomberg, Фокус.ua

12.09.2012


Долар продовжує впевнене зростання

Долар продовжує впевнене зростання на очікуванні даних по нерухомості. За оцінками експертів, опитаних агентством Bloomberg, оприлюднені статистичні дані підтвердять стабілізацію цієї сфери економіки країни. За прогнозами аналітиків, кількість новобудов у США скоротилися в липні на 0,5% - до 756 тис. будинків у річному вираженні, залишившись близько максимального за чотири роки рівня, зафіксованого в попередньому місяці (760 тис. будинків). Ми позитивно оцінюємо перспективи долара, — відзначає валютний аналітик Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Лі Хардман. — Ми очікуємо, що криза в Європі продовжить наростати, і не впевнені в прийнятих для його подолання заходах. При цьому, немає відчуття, що Федеральна резервна система буде поспішати з прийняттям нових стимулюючих заходів. Напередодні глава Федерального резервного банку Далласа Річард Фішер заявив, що економіка США, ймовірно, не впаде в рецесію в 2013 році і що нові заходи стимулювання не матимуть впливу на темпи її зростання. Я не вірю, що будь-який обсяг стимулюючих програм зможе щось зробити з цією невизначеністю і нездатністю компаній планувати витрати і свою діяльність через нестачу ясності в податковій політиці держави, підкреслив Фішер в інтерв'ю CNBC.

Прогноз зростання курсу долара по матеріалам: Delo.ua

16.08.2012


Не слід очікувати різких змін

У найближчі місяці не слід очікувати різких змін у курсі долара по відношенню до гривні. Такий прогноз озвучила представник Інституту міжнародних відносин Київського Національного університету імені Т.Г. Шевченко Дарина Глухова.

За словами експерта, до президентських виборів в США ніяких особливих змін не буде — максимум, 8,13-8,17 гривень за долар. Глухова зауважила, що вибори в США не матимуть істотного впливу на стан долара.

Разом з тим вона підкреслила, що величезний зовнішній борг країни продовжує рости і вимагає прийняття радикальних заходів. Так, за її словами, за поточний рік вони повинні були погасити близько 8 трильйонів, але вони не в змозі цього зробити.

Ще один негативний фактор для економіки США полягає в тому, що скоро закінчується термін дії податкових пільг, введених Бушем. Без таких пільг ВВП Сполучених Штатів може скоротитися на 5% і похитнути курс долара.

Прогноз курсу долара в Україні на 2012-й рік за матеріалами: Обозреватель

18.07.2012


Девальвація до 9-9,2 гривень за долар

Нацбанк обіцяє українцям стабільний курс гривні. Однак експерти впевнені, що девальвація вже почалася. Кон'юнктура світових ринків сьогодні негативна — говорить директор економічних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Василь Юрчишин. — Тому сальдо поточного рахунку повторює негативну динаміку 2008 року. На жаль, після минулої кризи в українській економіці так і не відбулося структурних змін. Тому в разі зниження цін на сировину напрошується питання про девальвацію. У світі цей прийом використовують дуже часто. І фактично девальвація вже почалася. Я підтримую політику тихою девальвації, яку проводить Нацбанк. Зараз, коли євро знизився, можна прив'язати гривню не до долара, а до валютній парі — долар-євро. За словами фахівця, якщо девальвувати національну валюту до рівня 9 грн/долар, то вдасться поліпшити сальдо зовнішньої торгівлі і почнуть збільшуватися резерви НБУ. Саме такий прогноз фахівець робить на 2013 рік.

Згоден з економістом і банкір. За словами начальника відділу аналізу і досліджень Райффайзен Банку Аваль Дмитра Сологуба, економічно потрібно опускати курс на 10-15% (8,8-9,2 грн/дол). Тоді вдасться поліпшити макроекономічні показники. Як показує аналіз, населення очікувало, що курс буде стабільним до виборів, — говорить фахівець. Люди робили короткострокові вклади на 3-6 місяців у гривні. Розуміючи, що різка девальвація може призвести до паніки, НБУ почав її вже зараз і розтягує цей процес у часі.

Прогноз курсу долара 2012-2013-й рік за матеріалами: kp.ua

20.06.2012


Долар дорожчає по відношенню до всіх світових валют

Курс долара до світових валют росте протягом торгів п'ятниці на тлі рішення рейтингового агентства Fitch знизити рейтинг Греції через невизначеність у політичній обстановці країни, свідчать дані торгів.

Долар подорожчав до євро до 1,2695 долара за євро з 1,2698 долара за євро в четвер, відновивши чотиримісячний максимум. До японської валюти долар зміцнився до 79,32 ієни за долар проти 79,28 ієни за долар до кінця попередніх торгів.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch напередодні знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Греції з В - до CCC. Ринок побоюється поширення боргової кризи на економіку Іспанії після погіршення ситуації в Греції, — сказав агентству Bloomberg керуючий директор Rochford Capital в Сіднеї Томас Ейвріл.

Не додали оптимізму інвесторам новини від агентства Moody's, яке в ніч на п'ятницю знизило рейтинг декількох найбільших банків Іспанії. Агентство відзначає стрімке погіршення якості активів іспанських кредитних організацій. При цьому експерти Moody's очікують подальшого погіршення ситуації в банківському секторі.

Зростання курсу долара до ієни пов'язаний із заявами прем'єра Японії Дзюн Азума, який висловив готовність вжити будь-які необхідні дії на валютному ринку для забезпечення зростання економіки країни, проте відзначив, що влада поки зберігає обережність. Думаю, що японський Центробанк піде на додаткові заходи підтримки, — прогнозує Ейвріл.

Прогноз курсу долара на травень 2012 з матеріалами: РИА Новости

18.05.2012


Долар — стабільний

Рішення ФРС США відмовитися від нетрадиційних монетарних стимулів в цілому позитивно може позначитися на позиціях долара. Але, як показує статистика, в останні роки він в періоди зростання ринку акцій дещо слабшав. Тому, у міру того, як інвестори можуть почати виходити з інструментів з фіксованою прибутковістю, попит на американську валюту може зрости, — заявляють експерти.

Вартість же гривні по відношенню до долара США може залишитися стабільною. Це може статися через свята що наближаються і зниження ділової активності.

Прогноз курсу долара за матеріалами: Обозреватель

09.04.2012


Долар буде рости відносно євро

Відділ з прогнозування банку RBS (Королівський банк Шотландії) заявив про те, що в найближчі місяці долар США буде рости по відношенню як до Євро так і до англійського фунта стерлінгів. У замітці випущеної банком значиться, що економічні дані, що публікуються по США, особливо по ринку праці дають підстави для обережного оптимізму. Це повинно підтримати долар по відношенню до євро і фунта стерлінгів протягом всього 2012 року... Очікується, що побоювання з приводу кризи в Єврозоні також посприяє зростанню долара, оскільки інвестори вважають, що найбільш ліквідний ринок найбільш безпечним. Відповідно до огляду RBS очікується, що курс євро по відношенню до долара впаде до 1,30, відчуваючи при цьому сильні коливання.

Прогноз курсу долара за матеріалами: euro-exchangerate.com

13.03.2012


Долару нічого не загрожує

До президентських виборів в США долару нічого не загрожує. Такий прогноз зробив президент Асоціації українських банків, віце-президент Центрально-євразійської банківської федерації Олександр Сугоняко.

Подивимося, хто стане президентом і яку політику він буде проводити, — додав Сугоняко, говорячи про перспективи валюти США.

Прогноз курсу долара за матеріалами: obozrevatel.com

08.02.2012


У США все не так погано

ФРС США опублікувала чергову Бежеву книгу — звіт про економічну ситуацію в 12 банківських округах США, передає Associated Press. Згідно зі звітом, останні місяці 2011р. виявилися вкрай сприятливими для американської економіки — збільшилися обсяги виробництва, зросла купівельна активність, громадяни США стали частіше виїжджати за кордон. В цілому, як показує звіт ФРС, з 12 банківських округів 11 показали позитивні результати в період з листопада по грудень 2011р.

Іншими позитивними показниками стали дані з ринку праці. Так, за грудень 2011р. було створено 200 тис. робочих місць, а рівень безробіття знизився до 8,5%. Підйом в сфері важкої промисловості допоміг поліпшення ситуації на ринку автомобілів, а інфляція дещо знизилася.

Тим не менш, зазначається в звіті, економіка США як і раніше дуже вразлива і залежить від таких факторів, як ситуація в Європі, де зараз бушує боргова криза, а також майбутнього рішення Конгресу США про продовження податкових пільг і допомог по безробіттю, які перестають діяти в лютому ц.р. Відмова продовжувати фінансування даних проектів може знизити купівельну здатність, тим самим зумовлюючи уповільнення зростання економіки.

Бежева книга — економічний огляд ФРС США, що публікується вісім разів на рік: дайджест звітів дванадцяти Федеральних резервних банків. Огляд характеризує сферу промислового виробництва, послуг, сільського господарства, фінансові інститути, ринок праці, ринок нерухомості.

У відповідь на питання яка валюта буде найсильнішою у найближчому майбутньому 16 з 39 респондентів назвали долар США, семеро — юань, четверо — канадський долар і троє — австралійський.

Прогноз курсу долара за даними: Економічні новини

12.01.2012


Сайт dragmet.com.ua є винятково інформаційним і ми не займаємося продажем або купівлею золота та інших дорогоцінних металів.

Київ, Україна © 2008-2016 dragmet.com.ua